Verhalen Tanis Team

Lees de ervaringen van onze medewerkers

 • Erlend Hessel
  Project Manager
  Erlend Hessel

  "Wat mij echt heeft verbaasd is de snelheid waarmee beslissingen worden genomen"

  Tanis is een ontzettend dynamisch bedrijf. We groeien hard en we hebben technisch uitdagende projecten. Zo’n 3,5 jaar geleden ben ik bij Tanis gaan werken, ik zocht een vergelijkbare functie bij een kleiner bedrijf. Het moest een bedrijf zijn met een platte organisatiestructuur en een informele sfeer. Nog een voorwaarde was dat er een technisch complex product wordt gemaakt. Binnen Tanis Confectionery heb ik dit gevonden. Tanis Confectionery is echt een prachtig bedrijf om voor te werken. Wat mij echt heeft verbaasd is de snelheid waarmee beslissingen worden genomen. Goede ideeën worden erkend en vervolgens geïmplementeerd.

  Wat maakt mijn functie zo leuk? Als Project manager krijg ik van de afdeling Sales & Process mijn projecten aangeleverd, vanaf dat moment ben ik dé contactpersoon voor de klant en voor mijn collega’s. Dat is bijna altijd een internationale klant. Ik zorg ervoor dat alles omtrent het project goed verloopt, dat de deadlines worden gehaald en dat het project binnen de financiële afspraken blijft. De communicatie naar mijn collega’s en de klant is daarbij zeer belangrijk om het maximale eruit te halen. Dat vind ik een erg mooi spel. Bij mijn functie hoort dat ik naar mijn klant toe ga, dat is een positieve bijkomstigheid van de functie. Je zit dan dicht bij de klant wat de relatie versterkt. Bij Tanis is dit erg goed te combineren met mijn privéleven. Ik ben dan meestal maar een week weg en dat 3 tot 5 keer per jaar. Afgelopen zomer hebben we ons, tot nu toe, grootste project succesvol opgeleverd. Dit was een machinelijn opgebouwd uit 22 skids voor een klant in Amerika. Een zeer complex project met veel verschillende procesinstallaties waar heel hoge eisen aan het snoepje werden gesteld. Het geeft grote voldoening en trots als je door je klant ontslagen wordt van het project omdat de installatie het perfect doet. Mijn volgende project is nóg groter en betreft een Japanse klant, ik verdiep mij nu in hun taal en cultuur. Hier ga ik het komende jaar een mooie uitdaging tegemoet!

 • Manon Kerremans
  Process Engineer
  Manon Kerremans

  "Bij Tanis roest je niet snel vast in een functie, er zijn voldoende doorgroeimogelijkheden"

  Wat je kan verwachten als je bij Tanis Confectionery komt werken? Je gaat je in ieder geval niet vervelen, want Tanis is een organisatie die op dit moment sterk aan het groeien is, zowel qua personeel als technologische vernieuwingen in de machines. De groei van Tanis betekent ook dat we een nieuwe fase in gaan. Hierdoor ontstaat er ruimte om interne processen te verbeteren. Dit maakt Tanis een heel dynamisch bedrijf waar initiatief wordt gewaardeerd en waar hard wordt gewerkt. Dat maakt mijn functie ook zo leuk en afwisselend. Samen met een Sr. Process Engineer maak ik het totale functionele ontwerp van een procesinstallatie. Het maken van de P&ID (Piping and instrumentation diagram), selecteren van de process componenten en omschrijven van de functionaliteit. Nu komt eigenlijk het unieke van Tanis naar voren, want wij ontwerpen de lijn altijd met oog op het eindproduct van de klant. Het snoepje of de reep bepaalt namelijk wat de machine moet doen. Wat zijn de ingrediënten, zijn er speciale toevoegingen die in een later stadium pas kunnen worden toegevoegd? Allemaal zaken die ervoor zorgen dat elke machine uniek is.

  Vanaf onze afdeling dragen wij ons werk over aan een Project manager, maar we blijven altijd nauw betrokken bij het project. De sector van Tanis Confectionery is ook zo leuk; rondom een snoepje hangt altijd een positieve sfeer. Tijdens mijn studie tot voedingsmiddelentechnoloog heb ik de minor procestechnologie gedaan. Bij Tanis kan ik zowel mijn product als proces kennis toepassen. Ik werk nu 2 jaar bij Tanis en heb ontzettend veel mogen leren over de proceslijnen voor allerlei zoetwaren. Maar bij Tanis roest je niet snel vast in een functie, vanaf januari start ik in het Tanis Candy Innovation Centre, hier ga ik producten en processen ontwikkelen en testen.

 • Wessel Vos
  Controls Engineer
  Wessel Vos

  "Je krijgt tijd en ruimte om te leren en jezelf te ontwikkelen"

  Direct vanuit de schoolbanken ben ik hier gestart, dat was in 2013 en ik heb er nog geen dag spijt van! Die jaren zijn echt voorbij gevlogen, omdat het werk hier zo veelzijdig is. Maar laat ik bij het begin beginnen. Toen ik mijn studie Industriële Automatisering had afgerond, was ik specifiek op zoek naar een bedrijf met een technisch uitdagend product, binnen een projectmatige omgeving.

  Net na de start kwam er heel veel op mij af, want met een HBO studie leer je met name de theorie en zie je minder de praktijk. Deze praktische vaardigheden heb ik mij het eerste jaar eigen kunnen maken. Want bij Tanis word je niet direct in het diepe gegooid, maar krijg je de tijd en ruimte te leren en jezelf te ontwikkelen. Daarom startte ik op een project samen met een ervaren collega.

  Nu ben ik Controls Engineer en schrijf ik de software voor de PLC’s die wij gebruiken. Van de Project manager krijg ik het pakket van eisen voor de besturingssystemen en ga ik aan de slag met hardware en de software.

  Een gave ontwikkeling waaraan ik heb gewerkt is de servo-techniek voor een ultrasone snijmachine. Op zo’n moment ga je diep op de techniek in, maar de praktijk is nét zo leuk. De afgelopen winter ben ik ongeveer 3,5 maand in Mexico en Amerika geweest bij de commissioning van machines. Bij Tanis is het zo dat degene die de software heeft geschreven in principe ook de FAT & SAT afneemt. Doet er zich tijdens het testen een probleem voor, dan kan dat direct worden opgelost. Dat zijn enerverende dagen, waar je samenwerkt aan de opbouw van de machine. Een commissioning is altijd leuk omdat het in een andere omgeving is.. Dat betekent: machine installeren, test draaien, snoep maken en proeven! En… we gaan pas weg als de klant tevreden is.
  Bij Tanis weet men ook dat er tijd voor ontspanning moet zijn, zo heb ik ook nog een dag gesnowboard in Salt Lake City. Hard werken wordt beloond.

 • Robbin van den Berg
  Lasser/Fitter
  Robbin van den Berg

  "Tanis is voor mij; samenwerken, persoonlijke interesse en innovatieve technieken"

  Of ik graag naar mijn werk ga? Haha, ik ben er niet voor niks elke ochtend als eerste!
  Tijdens mijn eerste kennismaking met Tanis Confectionery wist ik het… hier moest ik gaan werken! Ik werd echt zo enthousiast van de uitstraling, het niveau en de kwaliteit van het (las)werk… Dit was ik echt niet gewend.

  Bij mijn vorige baan laste ik grote stoom- en pijpleidingen in fabrieken, dat was zwaar en vies werk. Letterlijk meters maken en dat heb ik 12 jaar gedaan, maar dit werd te zwaar en was niet meer te combineren met mijn gezin. Moet je nu eens kijken waar ik werk; een mooie ruime werkplek met veel licht en het is hier altijd schoon. En wat een welkom! Op mijn eerste werkdag lag er nieuwe (en mooie) Tanis werkkleding klaar en stond er een nieuw lasapparaat te wachten op mij. Geweldig toch! Tanis is een familiebedrijf en je voelt de betrokkenheid bij het personeel. We hebben een heel actieve personeelsvereniging en een speciaal Tanis Vitaal Programma.

  Mijn functie is heel afwisselend en dat maakt het werk zo leuk. Een nieuw project bekijk ik eerst op mijn computer. Hier staat de 3D tekening in van een gietlijn met een complete onderdelenlijst. Alle onderdelen haal ik uit het magazijn of ze liggen al voor mij klaar in kratten. De grote onderdelen van het skid maak ik op maat en dan begin ik met de opbouw, die bestaat uit het lassen en monteren van alle onderdelen. De afwisseling in verschillende werkzaamheden is ook beter voor mijn lichaam, het is fysiek minder zwaar doordat je continu een andere werkhouding aanneemt. Over afwisseling gesproken, van de zomer mocht ik mee met de installatie van een snoepmachine on-site in Amerika. Daar was ik verantwoordelijk voor het lassen van de interconnecting-piping. Wat een belevenis zeg. Ik heb echt genoten dat ik het dagelijkse leven in Amerika even mee mocht maken.

  Voor mij begint een nieuwe fase; begin september ben ik begonnen met de opleiding MBO Werktuigbouwkunde in deeltijd. Tanis geeft mij de kans om mijn diploma te halen zodat ik in de toekomst door kan groeien.

 • Rob van Kampen
  Mechanical Engineer
  Rob van Kampen

  "De sfeer is informeel, open en vriendelijk. Ik voel me hier echt thuis"

  Via een ingenieursbureau heb ik, na mijn studie HBO Werktuigbouwkunde, bij een paar bedrijven op kortere projecten gewerkt. Dit was leuk werk, maar ik miste het gevoel dat ik bij een bedrijf hoorde. Totdat ik bij Tanis kwam; er was meteen een klik met de medewerkers. Sinds maart kan ik iedereen ‘mijn’ collega noemen en daar ben ik heel blij mee. De sfeer is informeel, open en vriendelijk. Ik voel me hier echt thuis.

  Het inwerk-traject is ook echt bijzonder bij Tanis Confectionery, je krijgt hier namelijk een cursus snoep maken! Zo heb ik echt de basis geleerd van wat onze machines maken. Wat de grondstoffen zijn, de eigenschappen hiervan en bijvoorbeeld waarom temperatuur zo belangrijk is. Werken bij Tanis is daarom écht uitdagend, elk snoepje of candybar is anders. Dit betekent dat elk proces en elke machine weer anders is. Hierdoor weet ik nu veel over processen, machinecomponenten en is mijn materiaalkennis gegroeid. Het eerste project dat ik deed was onder supervisie van een collega. Maar nu vertaal ik zelf al een P&ID naar een skid, teken ik de vaten in, de mixers, pompen, sensoren en de schakelaars. Dit doe ik met Solid Edge 3D CAD. Dit is ontzettend technisch en uitdagend puzzel werk, want je hebt altijd te maken met bepaalde dimensies en afmetingen van de klantlocatie. Na controle gaat alles naar de werkvoorbereiding en worden de materialen ingekocht. En nu begint het mooiste. Tanis maakt alles zelf waardoor je elke dag de vorderingen ziet van ‘jouw’ machine in de assemblage. Je voelt je verantwoordelijk voor de machine en je krijgt tastbare feedback, want je ziet wat goed gaat of juist niet. Dit is ontzettend leerzaam.

 • Bas Delhez
  Commisioning Engineer
  Bas Delhez

  “Samen met mijn collega’s van commissioning ontdekken wij als eerste verbeterpunten voor onze procesinstallaties”

  De snoepgoed industrie heeft mij altijd al aangetrokken; voordat ik bij Tanis begon, werkte ik als onderhoudsmonteur bij een producent van snoepjes. Bij dat bedrijf kon ik niet meer doorgroeien. Alle onderhoudscycli en storingen had ik al eens gezien en het was écht tijd voor iets nieuws. Dit gaf ik aan bij mijn toenmalig manager en hij wees mij op Tanis Confectionery, dat was de beste tip óóit. Hij baalde dat ik vertrok, maar was blij dat ik een mooie baan had gevonden. 

  Na een maand inwerken op de productie-afdeling bij Tanis, installeerde ik mijn eerste procesmachine in Turkije. Als Commissioning Engineer vlieg ik de wereld over naar onze klanten om de installatie af te ronden. Een Site Manager zorgt er eerst met zijn team voor dat de totale mechanische installatie is gedaan. Als ik arriveer op locatie start ik met de controle van het systeem en ga ik vervolgens testen. Dit begint met het checken van alle kleppen, pompen en afsluiters. Klopt de routing? Stroomt alles de goede kant op? Werken alle sensoren en is de temperatuur goed? Dit testen we door de installatie te vullen met water. Fouten signaleren we en lossen we direct op in de hardware, software of de HMI. Vervolgens gaan we samen met de klant een eerste batch produceren en we vertrekken pas als de klant tevreden is. 
  Door de cultuurverschillen maak ik ook hele leuke dingen mee. Alleen in Japan laat ik de gebruikelijke ochtendgymnastiek aan me voorbijgaan, daar ben ik te nuchter voor, hahaha. 

  Sinds kort ben ik vader geworden. Vóór dit moment was ik heel flexibel wat betreft reizen; ik bleef zonder probleem 6 weken van huis. Tanis begrijpt nu dat dit niet meer kan en hier wordt rekening mee gehouden. Geweldig toch? 

  In deze functie heb je ook een belangrijke rol bij de kwaliteit van toekomstige installaties. Met mijn collega’s van commissioning ontdekken wij als eerste verbeterpunten voor onze procesinstallaties. Dit koppel ik terug naar kantoor als ik terug ben. Ik bekijk dan alvast 3D tekeningen van nieuwe projecten, zodat de commissioning straks nog sneller en beter gaat. Daarnaast staan wij in Nederland paraat als trouble shooter en hebben we regelmatig contact met klanten. Al deze verschillende werkzaamheden maken mijn werk zo ontzettend leuk! 

contact

Contact us X